Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chipolata met couscous, geroosterde groenten en salsa verde

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 28 WB SNELLE chipolata couscous salsa verde 14963

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks aubergine
  • 8 stuks chipolata (rund)
  • 250 gram couscous
  • 4 el kappertjes
  • 25 gram peterselie
  • 1 stuks citroen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de helft van de paprika in repen en de andere helft in kleine blokjes. Bewaar de blokjes voor de couscous. Snij de rode ui in parten. Snij de courgette en aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng de groenten in een mengkom met olie, paprikapoeder, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  4. Verwarm olie in een afdekbare hapjes- of koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  5. Zet het vuur uit, haal de worstjes uit de pan en dek even af. Gebruik de koekenpan met het bakvet voor de couscous. Doe de couscous in de pan en voeg kokend water toe, zodat het net onder staat. Roer even door, dek goed af en laat 5-10 minuten stomen.
  6. Maak de salsa verde. Hak de kappertjes en de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p).
  7. Roer de couscous met een vork en voeg de blokjes paprika en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de couscous met de gegrilde groenten, chipolata worstjes en besprenkel met de salsa verde.