Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chipolata met bulgur, geroosterde groenten en kappertjesdressing

Rund

  • Totale tijd minuten
Chipolata met tomatenbulgur, geroosterde groenten en kappertjesdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram oranje bataat
  • 400 gram peen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuks witte ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gram bulgur
  • 8 stuks chipolataworstjes
  • 10 gram peterselie
  • 1 stuks rode peper
  • 6 el kappertjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 400 ml kokend water
  • 2 tl komijnpoeder
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de oranje bataat en peen in Vlaamse friet formaat. Snij de helft(!) van de bleekselderij in de lengte doormidden en dan in staafjes van ca. 10 cm. Hussel in een grote mengkom met olie, zout en peper. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de bulgur.
  4. Snipper de ui, fruit in wat olie in een soeppannetje. Bestrooi met zout. Snij de rest van de bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe.
  5. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder en bulgur toe. Schenk het kokende water erbij, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan. Zet na 10 minuten wellen indien nodig het vuur van de bulgur nog even zachtjes aan om evt. overtollig vocht te laten verdampen. Roer los met een vork en besprenkel met wat olijfolie.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  7. Hak de peterselie fijn. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Meng met de kappertjes en olijfolie extra vierge.
  8. Serveer de bulgur met de ovengroenten, de worstjes en de kappertjesdressing.