Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chioggia en gele bietencarpaccio

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks chioggia biet
  • 250 gram gele biet

In Huis

  • 30 gram pijnpoompitten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 2 tl honing
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Snij de chioggia en gele biet in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
  2. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren. Dit kan snel gaan dus blijf erbij.
  3. Maak de dressing. Meng het balsamicoazijn, citroensap, de honing en olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de bieten plakjes stuk voor stuk op twee borden. Bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met de dressing.
  5. gebruik pesto in de dressing of besprenkel over de carpaccio voor extra smaak!