Chioggia en gele bietencarpaccio
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks chioggia biet
- 250 gram gele biet
In Huis
- 30 gram pijnpoompitten
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el citroensap
- 2 tl honing
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snij de chioggia en gele biet in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren. Dit kan snel gaan dus blijf erbij.
- Maak de dressing. Meng het balsamicoazijn, citroensap, de honing en olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de bieten plakjes stuk voor stuk op twee borden. Bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met de dressing.
- gebruik pesto in de dressing of besprenkel over de carpaccio voor extra smaak!