Chinese gemarineerde varkensreepjes met paksoi, radijs en rode ui
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 bosje(s) Radijs
- naar smaak Sla
- 400 g Paksoi
- 400 g Varkensreepjes
In Huis
- 2 el Gember + Rode peper
- 2 el Rijstwijn (of droge sherry)
- 2 tl Gemalen peperkorrels
- 4 tl Sojasaus
- 2 tl Oestersaus
- 300 g Rijst (of noedels)
- 1 bakje(s) Plantaardige olie
- 50 g Maizena
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Sesamzaad
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snij de rode ui in flinterdunne ringen, de radijs in dunne plakjes, de sla in stukken en de paksoi grof. Schil de gember en rasp.
- Maak een marinade door de gember, rijstwijn (of droge sherry), gemalen peperkorrels, sojasaus en oestersaus te mengen. Schep het vlees door de marinade en laat liefst 1 nacht marineren, maar 1 uur mag ook.
- Bereid de rijst (of noedels) volgens gebruiksaanwijzing.
- Beleg een schaal met wat sla.
- Verhit het bakje plantaardige olie in een wok. Bestuif het vlees met de maïzena en frituur het vlees in ca. 2 minuten gaar en goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie weg op twee eetlepels na. Bak de teentjes geperste knoflook enkele seconden in de olie en voeg dan de paksoi toe. Roerbak tot deze begint te slinken.
- Verdeel het vlees over de sla. Verdeel er de radijs over en bestrooi met wat sesamzaad en de rode ui. Serveer met een beetje rijst (of noedels) en de paksoi.