Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chinese gemarineerde varkensreepjes met paksoi, radijs en rode ui

Varken

  • Totale tijd minuten
44900796 188885582020163 4121837160035062815 N

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bosje(s) Radijs
  • naar smaak Sla
  • 400 g Paksoi
  • 400 g Varkensreepjes

In Huis

  • 2 el Gember + Rode peper
  • 2 el Rijstwijn (of droge sherry)
  • 2 tl Gemalen peperkorrels
  • 4 tl Sojasaus
  • 2 tl Oestersaus
  • 300 g Rijst (of noedels)
  • 1 bakje(s) Plantaardige olie
  • 50 g Maizena
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Sesamzaad
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in flinterdunne ringen, de radijs in dunne plakjes, de sla in stukken en de paksoi grof. Schil de gember en rasp.
  2. Maak een marinade door de gember, rijstwijn (of droge sherry), gemalen peperkorrels, sojasaus en oestersaus te mengen. Schep het vlees door de marinade en laat liefst 1 nacht marineren, maar 1 uur mag ook.
  3. Bereid de rijst (of noedels) volgens gebruiksaanwijzing.
  4. Beleg een schaal met wat sla.
  5. Verhit het bakje plantaardige olie in een wok. Bestuif het vlees met de maïzena en frituur het vlees in ca. 2 minuten gaar en goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Giet de olie weg op twee eetlepels na. Bak de teentjes geperste knoflook enkele seconden in de olie en voeg dan de paksoi toe. Roerbak tot deze begint te slinken.
  7. Verdeel het vlees over de sla. Verdeel er de radijs over en bestrooi met wat sesamzaad en de rode ui. Serveer met een beetje rijst (of noedels) en de paksoi.