Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Congee rijstsoep met kastanjechamppignons, paksoi en zwarte sesam

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 01 VEGASNEL congee rijstsoep ei kastanjechampignon paksoi lente ui rodepeper 17483

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram basmatirijst
  • 0.5 gram gember
  • 200 gram witte kool
  • 1 stuks rode peper
  • 6 stuks eieren
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram bundelzwammen
  • 1 stuks lente-ui
  • 2 tl zwart sesamzaad

In Huis

  • 3 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1600 ml kokend water
  • 4 el (milde) olie
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 2 tl sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor. Zet de rijst op in de bouillon en breng aan de kook. Schil de gember, snij in dunne plakjes en dan in staafjes. Voeg toe en laat de rijst ca. 20 minuten afgedekt koken. In feite kook je de rijst kapot, dat is ook de bedoeling, je maakt een soort dikke rijstsoep.
  2. Snij de witte kool in dunne sliertjes. Voeg na ca. 10 minuten bij de rijst en kook mee.
  3. Zet een pannetje water op voor de eitjes en kook ze in 6 à 7 minuten half zacht.
  4. Snij de paksoi stelen in plakjes en het blad in repen.
  5. Bak eerst de kastanjechampignons op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg het wit van de paksoi toe en bak een paar minuten mee (lekker als de paksoi wat knapperig blijft). Voeg op het laatst het paksoiblad toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  6. Snij de lente-ui en rode peper in ringetjes.
  7. Pel en halveer de eitjes. Geef ieder een grote kom rijstsoep en laat ze er kastanjechampignons, paksoi en drie halve eitjes opscheppen. Garneer met de lente-ui, rode peper ringetjes en het sesamzaad. Breng op smaak met wat sojasaus.