Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chinese aubergineschotel met paprika, paksoi en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 aubergines
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • 2 struiken paksoi

In Huis

  • 2 el zout
  • 2 el gember
  • 4 teenjes knoflook
  • 300 gram rijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el bloem
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl rijstwijn
  • 1 sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergines in stukken van 3 cm. Bestrooi met het zout en zet 30 minuten weg in een vergiet.
  2. Schil de gember en knoflook en hak beiden fijn. Snij de paprika en tomaten in stukken van 2 cm. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing en hou warm.
  3. Spoel de aubergine na 30 minuten af met koud water en dep droog met een schone theedoek. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bestrooi de aubergines met de bloem en roerbak ca. 7 minuten of totdat ze zacht zijn.
  4. Snijd de onderkant van de paksoi, haal de bladeren los en was deze goed. Snij het witte gedeelte in reepjes en het groene in iets dikkere repen.
  5. Voeg dan de tomaat, paprika, paksoi en rest van de ingrediënten toe aan de aubergine en roerbak kort totdat de paprika een beetje zachter is geworden. Serveer met de rijst.
  6. Dit gerecht is lekker met Chinese gehaktballetjes.