Chinese aubergineschotel met paprika, paksoi en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 aubergines
- 2 paprika's
- 2 tomaten
- 2 struiken paksoi
In Huis
- 2 el zout
- 2 el gember
- 4 teenjes knoflook
- 300 gram rijst
- 3 el zonnebloemolie
- 3 el bloem
- 2 el lichte sojasaus
- 1 tl donkere sojasaus
- 2 tl bruine suiker
- 1 tl rijstwijn
- 1 sesamolie
Recept stappen
- Snij de aubergines in stukken van 3 cm. Bestrooi met het zout en zet 30 minuten weg in een vergiet.
- Schil de gember en knoflook en hak beiden fijn. Snij de paprika en tomaten in stukken van 2 cm. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing en hou warm.
- Spoel de aubergine na 30 minuten af met koud water en dep droog met een schone theedoek. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bestrooi de aubergines met de bloem en roerbak ca. 7 minuten of totdat ze zacht zijn.
- Snijd de onderkant van de paksoi, haal de bladeren los en was deze goed. Snij het witte gedeelte in reepjes en het groene in iets dikkere repen.
- Voeg dan de tomaat, paprika, paksoi en rest van de ingrediënten toe aan de aubergine en roerbak kort totdat de paprika een beetje zachter is geworden. Serveer met de rijst.
- Dit gerecht is lekker met Chinese gehaktballetjes.