Chinees gesmoorde aubergine met geglaceerde kip en knoflook sesamsaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 400 gram kippendijvlees
- 250 gram bimi
In Huis
- 2 el ketjap, zoet
- 1 el geraspte gember
- 1 stuks limoen
- naar smaak rode peper
- 300 gram rijst
- om te bakken olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 el sesamzaadjes
- om te besprenkelen maïzena
- om te bakken sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1 tl maïzena
Recept stappen
- Snij de aubergines in plakken en leg op keukenpapier. Bestrooi licht met zout en laat 45-60 minuten staan.
- Marineer de kippendijen met de ketjap, geraspte gember, uitgeknepen limoensap en in kleine stukjes gehakte rode peper. Zet weg in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten op hoog vuur totdat ze bruin zijn.
- Zet het vuur zacht, voeg een klein scheutje water en overgebleven marinade toe. Laat de kip rustig garen voor 15-20 minuten, terwijl de saus steeds dikker wordt. Draai de kippendijen soms om en schep de saus er een paar keer overheen.
- Hak de knoflook fijn en rooster indien nodig de sesamzaadjes. Verwijder ook eventuele harde stronkjes van de bimi.
- Dep de aubergines droog met keukenpapier en snij in grove stukken of repen. Besprenkel deze met maïzena. Zorg dat de maïzena goed verdeelt is over de aubergine.
- Verwarm een flinke scheut olie in een brede koekenpan en voeg de aubergine toe, zodat ze zo min mogelijk over elkaar heen liggen. Bak in 6-8 minuten een beetje bruin en zacht. Schep uit de pan en hou warm. Bewaar de pan!
- Gebruik de auberginepan en bak hierin de knoflook een halve minuut in sesamolie. Voeg de sojasaus toe met 4 el (bij 4p) water en 1 tl (bij 4p) maïzena. Roer door en giet over de aubergine. Roer om. Hou warm.
- Verwarm sesamolie in een brede koekenpan en bak hierin de bimi 3-4 minuten. Voeg de rijst en sesamzaadjes toe. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, terwijl je de rijst soms husselt.
- Serveer de kippendijen samen met de aubergine, rijst en bimi.