Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Chinees gesmoorde aubergine met geglaceerde kip en knoflook sesamsaus

Kip

  • Totale tijd minuten
Week18 Chinese gesmoorde aubergine met geglaceerde kip en knoflooksesamsaus 3

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 400 gram kippendijvlees
  • 250 gram bimi

In Huis

  • 2 el ketjap, zoet
  • 1 el geraspte gember
  • 1 stuks limoen
  • naar smaak rode peper
  • 300 gram rijst
  • om te bakken olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • om te besprenkelen maïzena
  • om te bakken sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl maïzena
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergines in plakken en leg op keukenpapier. Bestrooi licht met zout en laat 45-60 minuten staan.
  2. Marineer de kippendijen met de ketjap, geraspte gember, uitgeknepen limoensap en in kleine stukjes gehakte rode peper. Zet weg in de koelkast.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  4. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten op hoog vuur totdat ze bruin zijn.
  5. Zet het vuur zacht, voeg een klein scheutje water en overgebleven marinade toe. Laat de kip rustig garen voor 15-20 minuten, terwijl de saus steeds dikker wordt. Draai de kippendijen soms om en schep de saus er een paar keer overheen.
  6. Hak de knoflook fijn en rooster indien nodig de sesamzaadjes. Verwijder ook eventuele harde stronkjes van de bimi.
  7. Dep de aubergines droog met keukenpapier en snij in grove stukken of repen. Besprenkel deze met maïzena. Zorg dat de maïzena goed verdeelt is over de aubergine.
  8. Verwarm een flinke scheut olie in een brede koekenpan en voeg de aubergine toe, zodat ze zo min mogelijk over elkaar heen liggen. Bak in 6-8 minuten een beetje bruin en zacht. Schep uit de pan en hou warm. Bewaar de pan!
  9. Gebruik de auberginepan en bak hierin de knoflook een halve minuut in sesamolie. Voeg de sojasaus toe met 4 el (bij 4p) water en 1 tl (bij 4p) maïzena. Roer door en giet over de aubergine. Roer om. Hou warm.
  10. Verwarm sesamolie in een brede koekenpan en bak hierin de bimi 3-4 minuten. Voeg de rijst en sesamzaadjes toe. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, terwijl je de rijst soms husselt.
  11. Serveer de kippendijen samen met de aubergine, rijst en bimi.