Chiliburger van BOON op een brioche broodje met tomaat, aardappels en snijbonen-tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Doré aardappels
- 400 gram snijbonen
- 400 gram pruimtomaatjes
- 1 stuks romatomaat
- naar smaak komkommer
- 4 stuks chiliburger BOON
- 4 stuks brioche bol
- 1 bakje knoflookmayonaise
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- NB: Let op: bewaar de brioche bollen in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Spoel kort koud af – dan behouden ze een mooie kleur – en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng in een grote (sla)kom de olijfolie extra vierge met de azijn, mosterd en tijm. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de pruimtomaatjes en voeg toe. Snij de romatomaat en een klein stukje komkommer in dunne plakjes en zet apart.
- Bak de BOON chiliburgers in wat olie in een koekenpan zachtjes krokant en warm.
- Leg de briochebollen ca. 3 minuten in de oven, of verwarm in de grillpan (zie tip).
- Meng de afgekoelde en uitgelekte snijbonen door de salade.
- Serveer de chiliburger met een plakje tomaat, en komkommer op een brioche bol met de gebakken aardappeltjes, knoflookmayonaise en de salade.
- Tip: Je kunt de briochebollen ook in de grillpan opwarmen. Verhit hiervoor de grillpan, snij de broodjes open, en bak ze aan beide zijden tot er grillstreepjes ontstaan.