Chili sin carne met yoghurt, overjarige kaas en tortillachips
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 1 stuks paprika
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje koriander
- 1 bakje yoghurt
- 120 gram overjarige kaas
- 2 blikje kidneybonen
- 1 potje maiskolf
- 0.5 krop romaine sla
- 150 gram tortillachips
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- mespuntje chilipoeder
Recept stappen
- Snipper de ui. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie. Hak de knoflook fijn. Voeg, als de ui glazig is, de knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder toe.
- Snij de paprika en courgette in stukjes van 1 cm, bak mee. Halveer de tomaatjes. Voeg toe en laat zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
- Rasp de kaas.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais en de rest van de koriander bij de groenten. Breng op smaak met peper, zout, evt. chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
- Snij de sla in reepjes. Maak indien gewenst aan met wat olijfolie extra vierge, azijn, peper en zout.
- Serveer de chili sin carne met een dot yoghurt op een bedje van sla en de chips erbij.
- Grote eters? Kook er nog wat rijst bij, misschien hou je wat over van het wokgerecht.