Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Beemster Valery aardappels
- 1.5 stuks courgette
- 2 pakje chili nuggets
- 1 ca. stuks kropsla
- 300 gram cherrytomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing of ahornsiroop
- 1 teentje knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).
- Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing of ahornsiroop, knoflook, peper en zout.
- Verwarm olie in de courgette pan. Bak de chili nuggets in wat olie knapperig en warm.
- Snij of scheur de sla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade, nuggets en wat mayo.