Chili con vegan carne met romaine sla en tortillachips
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 1 el Tex Mex specerijen
- 400 gram PLNT vegan gehakt
- 1 stuks paprika
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje koriander
- 2 blikje kidneybonen
- 1 potje mais
- 150 gram tortillachips
- 2 kropje little gem
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- mespuntje chilipoeder
- chilisaus (optioneel)
Recept stappen
- Snipper de ui. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie. Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook, Tex-Mex kruiden en het vegan gehakt toe. Bak goed rul m.b.v. een spatel.
- Snij de paprika en courgette in stukjes van 1 cm, bak mee. Halveer de tomaatjes. Voeg toe en laat zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Hak de koriander fijn.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais en de koriander bij de groenten. Breng op smaak met peper en evt. chilipoeder (let op: er zit al zout in het specerijenbakje!). Doe in een ovenschaal. Bestrooi met wat chipjes. Zet 5 minuten onder de grill.
- Snij de little gem in reepjes. Maak indien gewenst aan met wat olijfolie extra vierge, azijn, peper en zout.
- Serveer de chili con vegan carne op een bedje van sla en de rest van de chips erbij. Lekker met wat chilisaus als je dat in huis hebt.
- In de Tex-Mex specerijen zit: majoraan, zeezout, uien-, cayenne-, paprika-, komijn- en kaneelpoeder.
- Grote eters? Kook er nog wat rijst bij, misschien hou je wat over van het wokgerecht.