Chili con carne met zure room en tortillachips
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 150 gram bleekselderij
- 200 gram peen
- 400 gram Tex Mex gehakt
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks paprika
- 4 stuks tomaten
- 3 el koriander
- 1 bakje zure room
- 2 blikje kidneybonen
- 150 gram tortillachips
- 0.25 krop Romaine sla
In Huis
- 2 teentje knoflook
- naar smaak chilipoeder (optioneel)
Recept stappen
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Schil of schrap de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie.
- Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook en het gehakt toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
- Haal het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt.
- Snij de paprika in stukjes. Voeg samen met de mais toe. Snij de tomaten in blokjes, voeg toe en laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Hak de koriander fijn. Doe de zure room in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, evt. chilipoeder. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips. Zet 5 minuten onder de grill.
- Optioneel: Was de sla en snij in reepjes.
- Serveer de chili con carne met de zure room evt. op een bedje van sla.