Chili con carne met yoghurt en tortillachips
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 400 gram lams-kalfsgehakt Tex Mex gekruid
- 1 stuks paprika
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje koriander
- 1 bakje yoghurt
- 2 blikje kidneybonen
- 1 potje mais
- 150 gram tortillachips
- 0.5 krop romaine sla
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- mespuntje chilipoeder
Recept stappen
- Snipper de ui. Schil de peen en snij in kleine stukjes. Fruit in een wok of hapjespan in wat olie. Hak de knoflook. Voeg als de ui glazig is de knoflook en het gehakt toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
- Snij de paprika en courgette in stukjes van 1 cm, bak mee. Halveer de tomaatjes. Voeg toe en laat zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper en 1/3 van de gehakte koriander.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais en de rest van de koriander bij de groenten. Breng op smaak met peper en evt. chilipoeder en zout als nodig. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met wat chipjes. Zet 5 minuten onder de grill.
- Snij de sla in reepjes. Maak indien gewenst aan met wat olijfolie extra vierge, azijn, peper en zout.
- Serveer de chili con carne met een dot yoghurt op een bedje van sla en de rest van de chips erbij.
- Grote eters? Kook er nog wat rijst bij, misschien hou je wat over van het wokgerecht.