Chili con carne met rijst, romaine sla en spicy yoghurt
Rund, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks sjalot
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram peen
- 400 gram rundergehakt Tex Mex gekruid
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks rode puntpaprika
- 1 blikje tomatenstukjes
- 0.5 stuks rode peper
- 15 gram koriander
- 150 ml yoghurt
- 2 kropje baby romainesla
- 2 blikje kidneybonen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- scheutje olijfolie extra vierge
- mespuntje chilipoeder (optioneel)
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Snipper de sjalot, fruit zachtjes in een wok of hapjespan in wat olie. Snij de bleekselderij in stukjes, voeg toe. Schil de peen en snij in kleine blokjes, voeg toe.
- Hak de knoflook fijn, voeg toe. Voeg ook het gehakt toe. Bak rul. Let op: het gehakt is al gezouten!
- Haal het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt, voeg bij de groenten.
- Snij de paprika in stukjes. Voeg samen met de tomatenstukjes toe. Laat ca. 10 minuutjes (of langer als je tijd hebt) mee pruttelen.
- Hak de rode peper zo fijn mogelijk. Hak de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, rode peper en 1/3 van de gehakte koriander.
- Verwijder het kontje van de sla en snij in reepjes. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout en evt. chilipoeder.
- Meng naar smaak sla door de chili con carne en serveer met de rijst en yoghurt. Bestrooi met de rest van de koriander.