Cherrytomatensoep met basilicum, aardappel en knoflook
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 200 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram cherrytomaatjes
- 8 sneetjes Levain blond batard brood
In Huis
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- naar smaak basilicum (gedroogd, optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de de ui in ringen en hak de knoflookteentjes fijn. Verwarm olie in een soeppan en fruit de uiringen en knoflook. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes en snij de cherrytomaatjes door de helft. Bak even mee.
- Bak het brood voor 8-10 minuten in de oven.
- Voeg het bouillonblokje en het water toe en strooi naar smaak gedroogde/ gehakte basilicum (optioneel) erover. Breng aan de kook en laat circa. 5-10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soepmengsel met een staafmixer tot het een mooie egale soep is.
- Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan.
- Snij het brood in sneetjes en serveer met de cherrytomatensoep.