BOON piri-piribonen met runderchipolata en witte kool-aardappelpuree
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Doré
- 300 gram witte kool
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 3 stengel bleekselderij
- 8 stuks runderchipolata
- 2 pakjes Bonen in piri-piri saus BOON
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 2 teen knoflook
- klont boter voor de puree
Recept stappen
- Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij de witte kool in dunne sliertjes en leg op de aardappels als het water kookt. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Snipper intussen de ui. Verwarm olie in een wok of koekenpan en fruit de ui. Schil de wortel en snij in halve maantjes, voeg toe. Snij de bleekselderij in plakjes en hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak 6-8 minuten tot de wortel beetgaar is.
- Verwarm olie of boter in een koekenpan bak de worstje rondom bruin en gaar.
- Voeg de bonen in piri-piri saus bij de groenten en warm door.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Bewaar een klein deel ter garnering en roer de rest bij de bonen.
- Giet de aardappelen en kool af maar bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de worstjes met bonen in piri-piri saus en de witte kool-aardappelpuree. Bestrooi met de overgebleven fijngehakte peterselie.