Cassoulet met runderchipolata en witte kool-aardappelpuree
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Doré
- 300 gram witte kool
- 8 stuks runderchipolata
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 3 stengel bleekselderij
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 pot witte bonen
- 0.5 bosje bladselderij
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl tijm gedroogd
- 2 el balsamicoazijn
- klont boter voor de puree
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij de witte kool in dunne sliertjes en leg op de aardappelen als het water kookt. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Verwarm olie of boter in een koekenpan en braad de worstjes rondom aan zodat ze een beetje bruinen. Ze hoeven nog niet gaar want gaan later in de oven.
- Snipper intussen de ui. Schil de wortel en snij in halve maantjes. Haal de worstjes uit de pan en leg op een bordje. Bak in het bakvet van de worstjes de ui en wortel. Snij de bleekselderij in plakjes, hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten tot de wortel beetgaar is.
- Voeg het paprikapoeder, chilivlokken en de tijm toe, bak kort mee. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de tomatenstukjes en de witte bonen (met aanhangend vocht) toe. Meng goed door elkaar. Roer er nog een beetje water (ca. 1,5 el bij 2p). Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de bladselderij (zonder steeltjes) fijn. Bewaar een klein deel voor garnering en roer de rest bij de bonen.
- Schep het bonenmengsel in een ovenschaal en leg de worstjes er bovenop. Zet nog ca. 5-10 minuten in de oven.
- Giet de aardappelen en kool af maar bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de cassoulet bij de witte kool-aardappelpuree. Bestrooi naar smaak met de overgebleven fijngehakte bladselderij.