Casselerib met gegrilde wintergroenten en krieltjes uit de oven
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 casselerribham
- 800 gram krieltjes
- 4 prei
- 1 krop radicchio
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om te besprenkelen
- 6 el olijfolie voor de dressing
- 3 el balsamicoazijn
- 1 teentjes knoflook voor dressing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan met water en zout op het vuur om de stronken prei straks in te blancheren.
- Was en halveer de krieltjes en plet de tenen knoflook met schil en al. Meng de krieltjes met de olie, geplette knoflook, peper en zout en doe in een ovenschaal. Schuif gedurende 30 minuten in de oven.
- Snij het kontje en het donkerste groen van de prei. Snij dan de stronk van bovenaf in de lengte een stukje in, tot dat je bij het lichtgroene gedeelte komt. Zo kan je makkelijk het zand tussen de bladeren uit spoelen terwijl de stronken toch bij elkaar blijven.
- Halveer nu de stronken en blancheer ze 5 minuten. Laat even uitlekken.
- Snij 1 klein teentje knoflook fijn.
- Haal eventueel lelijk blad van de radicchio, halveer en snij in achten. Besprenkel met zout en olijfolie.
- Verwarm de grillpan. Leg de radicchio erin en grill tot beide zijden mooi bruin zijn en de radicchio een beetje slap.
- Leg de radicchio op een mooie grote schaal en snij de harten eraf. Hussel de olijfolie, de azijn en het teentje knoflook er doorheen en dek af met folie of een deksel.
- Halveer de prei-stronkjes in de lengte, besprenkel met een beetje olijfolie en grill deze ook. Witte delen zijn sneller klaar dan groene delen. Als ze aan alle kanten mooie strepen hebben zijn ze klaar. Haal ze uit de pan, halveer nog een keer en hussel voorzichtig bij de radicchio. Dek weer af.
- Ga nu de ham grillen.
- Serveer de burgers met de aardappels en de lauwwarm gegrilde groenten.
- NB let op! Radicchio is van zichzelf flink bitter. Maar in combinatie met de prei en balsamico is het toch echt heel lekker, al zou je het wel eenacquired taste kunnen noemen....