Korma met cashewnoten, sperziebonen en sweet dumpling
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 sjalot
- 300 gram sweet dumpling pompoen
- 2 tomaten
- 150 gram peen
- 400 gram sperziebonen
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 1 jalapeno peper
- 2 el gember
- 50 gram cashewnoten
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 125 ml water
- olijfolie om te bakken
- korma specerijen
- 400 ml kokosmelk
- 2 tl rietsuiker
Recept stappen
- NB. Voor de korma-specerijen meng je (bij 4p): 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl kardemom, 1/2 tl kaneel en 1/2 tl koriander.
- Kook 60 gram rijst pp in 100 ml water pp gaar in 30 minuten.
- Hak de ui en knoflook grof. Snij de jalapenopeper doormidden, verwijder de zaadjes en snij grof. Schil en snij de gember grof. Doe alles samen met de cashewnoten, de peper, het zout en het water in het bakje van de staafmixer (of de keukenmachine) en maal tot een pasta.
- Verwijder de steel en het boven- en onderkantje van de sweet dumpling. Snij met een scherp mesje eventuele harde stukjes van de schil weg. Snij in achten en verwijder met een lepel de zaden. Snij overdwars in plakjes van 0.5 cm dik. Hak de tomaten grof. Snij de wortel in kleine blokjes.
- Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het jalapenomengsel een paar minuten aan, samen met de wortel. Voeg het korma kruidenmengsel (zie tip) toe. Laat nog 2 minuten bakken totdat de geuren vrijkomen. Voeg de tomaten, sweet dumpling, kokosmelk en suiker toe en breng afgedekt aan de kook. Hou de tijd in de gaten; de curry moet in totaal ca. 20 minuten koken.
- Haal de steeltjes van de boontjes (laat het puntje zitten) en hak doormidden. Voeg bij de curry. Als alles onderstaat, kan je de rest van de kooktijd de deksel achterwege laten, zodat het wat indikt. Kook zo lang tot de sweet dumpling, wortel en boontjes gaar zijn.
- Lekker met rijst of naanbrood.