Cannellinirisotto met venkelsalami, pastinaak, landcress en overjarige geitenkaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram pastinaak
- 300 gram Blue Japon rijst
- 2 stuks venkel
- 240 gram venkelsalami
- 100 gram overjarige geitenkaas
- 1 blik cannellinibonen
- 50 gram landcress
In Huis
- 1200 ml water
- 1.5 blokje runder- of kippenbouillon
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- scheut/kneepje witte wijn/citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- NB. De worst is vrij zout van zichzelf. Daarom gebruik je minder bouillon dan gebruikelijk.
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok- of hapjespas en fruit de ui zachtjes. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook, voeg toe. Voeg de rijst toe en schep om tot glanzend. Blus af met een scheut witte wijn of kneepje citroensap (uit een flesje).
- Voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst en beetgaar is (ca. 20 minuten). De bouillon hoeft niet op.
- Verwijder het hart van de venkel en snij in hele dunne plakjes. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak de venkel zo lang mogelijk zachtjes aan. Snij de venkelsalami in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 0.5 cm dik. Voeg bij de venkel en bak 2 minuutjes mee.
- Rasp de kaas. Giet de bonen af. Roer de kaas, bonen, venkel en venkelsalami (incl. braadvet) op het laatst door de risotto. Warm nog even door en breng op smaak met peper en een kneepje citroensap.
- Garneer de risotto met landcress en serveer.