Caesar salade met kip, ansjovis dressing en croutons
Lunch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 potje ansjovis (incl. olijfolie)
- 8 sneetjes rogge vloer
- 4 stuks ei
- 400 gram kippendij
- 400 gram cherrytomaatjes
- 125 gram kruidensla met bloemen
In Huis
- 1 tl mosterd
- 1 el mayonaise
- 1 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap
- naar smaak Parmezaanse kaas
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de dressing. Snij 3/4 van de ansjovis in kleine stukjes en meng samen met de mosterd, mayonaise, olijfolie extra vierge, citroensap en peper en zout. Voeg de ansjovis olie toe naar smaak.
- Maak de croutons. Snij het brood in dobbelsteentjes. Hussel ze in een mengkom met flink olie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
- Zet water op voor de eieren en kook ze half hard in ca. 7 minuten.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kippendij goud bruin.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng de kruidensla met de dressing, cherrytomaatjes, kip, croutons en eitjes. Rasp er wat Parmezaan overheen indien je dit in huis hebt