Caesar salad met aardappeltjes, pittige gruyere en kalfsworst met ui
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g La Ratte aardappels
- 2 stuk(s) Sjalot
- 4 stuk(s) Kalfsbraadworst
- 50 g Hollandse Gruyere
- 1 krop(pen) Romaine sla
In Huis
- 4 stuk(s) Ansjovisfilet
- 6 el Mayonaise
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl Worcestershire saus
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Boter
Recept stappen
- 1. Spoel de aardappels schoon en kook gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten. Laat afkoelen en halveer. Je kunt ze schillen mocht dat nodig zijn.
- 2. Hak de ansjovis fijn. Meng voor de saus de mayonaise met de mosterd, de ansjovis en de Worcestershire sauce. Pers de knoflook en voeg toe. De saus is nu te dik. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeuïge gemakkelijk te verdelen saus. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig met nog wat zout.
- 3. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalotjes bruin. Hou apart. Bak de worsten aan in het overgebleven vet. Voeg zo nodig nog wat boter of olie toe. Bak om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten. Leg als de worsten gaar zijn de sjalot weer naast de worsten in de warme pan.
- 4. Snij de kaas in kleine blokjes. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de rest en scheur in kleinere stukken. Meng de sla met de aardappels en de saus. Strooi er de kaasblokjes over. Je kunt de salade nog garneren met stukjes ansjovis. Serveer met de worsten en de gebakken uien.