Caesar-aardappelsalade met gerookte kippendijreepjes, ei, roodlof en croutons
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 320 gram gerookte kipreepjes
- 500 gram Nicola aardappel
- 250 gram oranje bataat
- 4 stuks eieren
- 40 gram overjarige kaas
- 100 gram yoghurt
- 1 stuks ciabatta
- 4 stuks baby romainesla
- 2 stuks roodlof
In Huis
- 1 teentje knoflook voor dressing
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 tl citroensap (uit een flesje)
- 2 el olijfolie
- 4 drupjes Worcester saus (optioneel)
- boter en olie om te bakken
- 1 teen knoflook voor croutons
Recept stappen
- Haal de gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
- Breng een ruime pan met water aan de kook voor de aardappels en eieren. Snij de aardappels in blokjes van 2 cm. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Doe de eieren in het kokende water en voeg een minuutje later de blokjes bataat en aardappel toe. Kook samen nog 6 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet en spoel koud af (laat de eitjes even goed schrikken).
- Maak de dressing: rasp de kaas en pers de knoflook. Mix de kaas in het bakje van de staafmixer met de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en olijfolie. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout, en, als je dat in huis hebt wat drupjes Worcester saus.
- Maak de croutons: snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Verwarm ruim boter en olie in een koekenpan en bak ze al omschuddend bruin en knapperig. Snij de knoflook fijn. Zet het vuur uit, voeg de knoflook toe en schud nog een paar keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de baby Romainesla en roodlof in de lengte doormidden en in halve ringen.
- Meng de sla, roodlof, aardappel, bataat en kip met de dressing. Pel de eitjes, halveer en leg erbovenop. Verdeel de croutons erover en serveer.