‘Caesar’-aardappelsalade met boterbonen, roodlof, croutons en Italian aged
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Nicola aardappelen
- 250 gram oranje bataat
- 40 gram Italian aged vegan kaas
- 8 el vegan yoghurt
- 2 blikje boterbonen
- 4 stuks baby romainesla
- 2 stuks roodlof
In Huis
- vegan boter en olie om te bakken
- 4 el vegan mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook voor dressing
- mespuntje cayennepeper (optioneel)
- 1 teen knoflook voor croutons
Recept stappen
- Zet een pan met water op voor de aardappels en bataat. Was en snij de aardappels in blokjes van 2 cm. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Kook samen in ca. 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
- Maak de dressing: mix de vegan: Italian aged kaas en de geperste knoflook in het bakje van de staafmixer met de vegan yoghurt, vegan mayonaise, mosterd, citroensap en olijfolie. Pers knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout en wat cayenne peper als je dat lekker vindt.
- Maak de croutons: snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Verwarm ruim vegan boter en olie in een koekenpan en bak ze al omschuddend bruin en knapperig. Snij de knoflook fijn. Zet het vuur uit, voeg de knoflook toe en schud nog een paar keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de boterbonen af. Snij de baby Romainesla en roodlof in de lengte doormidden en in halve ringen.
- Meng de sla, roodlof, aardappel, bataat en witte bonen met de dressing. Verdeel de croutons erover.