‘Butter masala’ met PLNT tikka masala en paksoi-wok
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram zilvervliesrijst
- 2 stuks ui
- 1 bakje butter masala specerijen
- 200 gram oranje bataat
- 400 ml passata
- 360 gram PLNT tikka masala
- 1 stuks paksoi
- 300 ml (kokos) yoghurt
- 10 gram koriander
In Huis
- 50 gram (vegan) boter
- olie om in te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 100 ml water
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Breng de rijst (zie tip) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verhit de aangegeven hoeveelheid (vegan) boter en wat olie in een koekenpan. Snipper de ui fijn en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn. Voeg 2/3 (!) bij de ui samen met de specerijen. Fruit tot de geuren goed vrijkomen. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 0,5 cm, bak mee.
- Voeg de passata en het water toe en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten pruttelen (zonder deksel).
- Verhit olie in een koekenpan en bak de PLNT tikka masala reepjes knapperig en bruin. Hou warm.
- Snij intussen het wit van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak het wit van de paksoi ca. 5 minuten. Voeg op het laatst het paksoiblad en rest van de gehakte knoflook toe. Laat slinken en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Roer de (kokos)yoghurt door de butter masala en warm mee. Hak de koriander fijn.
- Garneer de butter malala met de koriander. Serveer met de rijst, gewokte paksoi en tikka masala reepjes.
- Kook alle rijst in één keer om bij de sayor lodeh sneller klaar te zijn. Bewaar de gare rijst in de ijskast tot gebruik.