Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Burnt broccoli, champignons en BUMI tempeh met noedelsalade met yacon en sesamzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Noedelsalade met broccoli en tempeh | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram broccoli
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 200 gram peen
  • 200 gram yaconwortel
  • 2 pakjes Bumi Tempeh
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 1 el ketjap
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl gemalen korianderzaad (bij 4p)
  • 1 tl gemberpoeder (bij 4p)
  • 1 teentje knoflook
  • 160 gram (eier)noedels
  • 1 stuks rode peper
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote pan water op voor de noedels.
  2. Meng in een grote mengkom de ketjap, olijfolie, korianderzaad en gemberpoeder nen pers er een klein teentje knoflook bij.
  3. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Snij het uiteinde van de steeltjes van de kastanjechampignons en laat ze verder heel. Voeg beide bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles een beetje bedekt is. Leg in een grote schaal en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven.
  4. Kook de noedels (zie tip) in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af.
  5. Schil en rasp de peen en doe in een grote slakom. Schil de yacon, snij in luciferformaat en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes en voeg toe.
  6. Voeg de Bumi Tempeh toe aan de broccoli en champignons in de oven en hussel een keer goed om. Bak de tempeh de laatste 10-12 minuten mee.
  7. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Voeg de noedels toe aan de groenten en roer de dressing erdoor.
  8. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  9. Serveer de burnt broccoli, champignons en tempeh bij de noedelsalade en bestrooi met sesamzaadjes. Garneer eventueel nog met wat blaadjes peterselie.
  10. Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerst een deel.