Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Burger met gegrilde roodlof en appel en bataatfrietjes

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram oranje bataat
  • 3 stronkje roodlof
  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks Royal gala appels
  • 4 stuks slow smoked runderburger

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • olie om te bakken
  • 100 gram gram noten naar keuze
  • klont boter
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bataat en snij in frietformaat. Bestrooi met paprikapoeder, olie, peper en zout. Verdeel de bataat over een met bakpapier beklede bakplaat (laat liefst een beetje ruimte tussen elk ‘frietje’). Bak 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Snij de roodlof in kwarten. Laat het kontje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Snij de ui in dunne ringen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in plakjes. Hak de noten grof.
  4. Verhit een grillpan of een grote koekenpan met olie. Leg de roodlof, ui en appel er in. Bak al omscheppend aan (zie tip). Bestrooi de roodlof met zout en peper. Voeg na 6 minuten de boter toe en grill 4 minuten op zacht vuur.
  5. Warm de burgers op in een pan, oven of onder de grill (ze zijn al gegaard).
  6. Bestrooi de roodlof, ui en appel met de noten en serveer met de bataat en burger.
  7. Kook je voor 4p? Bak dan in delen of snij in ringen en doe tegelijk in de pan.