Burger met gebakken aardappels, maiskolven en roodlof-komkommersalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Agria aardappelen
- 4 stuks maiskolf
- 3 el peterselie (inclusief steeltjes)
- 4 el yoghurt
- 2 stronkje roodlof
- 1.5 stuks komkommer
- 4 stuks half-om-half burger
In Huis
- boter om te bakken
- olie om te bakken
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap (uit flesje)
- 2 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
- naar smaak ketchup en/of mayo
Recept stappen
- Verwarm de ovengrill voor als je die hebt. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais.
- Boen de aardappels schoon en snij met schil in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm een flinke klont boter en een goede scheut olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes 5 minuten stevig aan. Dek af, zet het vuur zachter en laat in 10-15 minuten gaar stoven.
- Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 10 minuten beetgaar.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Maak in een saladeschaal een dressing van de yoghurt, mayonaise, peterselie, mosterd, citroensap, zout en peper. Pers het knoflookje (verwijder groen loof als dat erin zit!) erbij.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Was de komkommer en snij in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je een halve kolf p.p. hebt.
- Prik om te kijken of de aardappels beetgaar zijn, draai het vuur hoog, haal het deksel van de pan en bak nog ca. 5 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Let op dat ze niet aanbranden!
- Bak de burgers in olie ca. 2 minuten per kant op hoog vuur. Draai het vuur zachter en bak nog ca. 2 minuten per kant.
- Serveer de burgers met de salade, maiskolven en aardappels met ketchup en/of mayo naar smaak.