Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

BUMI tempeh met geroerbakte broccoli en witlof met rijst

Vegan

  • Totale tijd minuten
Wk 26 bumi tempeh met brocolli en paprika FP

Ingrediënten

In de box

  • 2 el peterselie
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks broccoli
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 pakjes Bumi tempeh

In Huis

  • 240 gram (volkoren basmati)rijst
  • 4 el gember
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  2. Rasp de gember en snij de peterselie fijn.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes en de witlof in ringen. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de groenten toe en bak op hoog vuur 10 minuten. Voeg de helft (!) van de gember toe.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Snij de peper in stukjes en de lente-ui in ringetjes. Bak de rode peper en lente-ui de laatste minuut mee.
  5. Bak de tempeh 2-3 minuten in wat olijfolie. Voeg de rest van de gember toe, de sojasaus en 1 el water per persoon. Laat even pruttelen.
  6. Serveer de tempeh bij de rijst en de groenten. Verdeel de peterselie over het gerecht.