Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bumi Seitan kebab op ciabatta met gebakken aardappels en selderijsalade

  • Totale tijd minuten
Ciabatta met bump seitan kebab | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 600 gram knolselderij
  • 1 stuks sjalot
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 el kappertjes
  • 4 el yoghurt (voor de remouladesaus)
  • 2 pakje Seitan keban Döner style
  • 4 stuks ciabatta
  • naar smaak rucola en rood mosterdblad

In Huis

  • olie en (vegan) boter om te bakken
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 0.5 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Schil de knolselderij en snij de helft in blokjes van 2 cm (je gebruikt de andere helft voor de selderijsalade). Hussel de aardappel- en knolselderijblokjes in een mengkom met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Zet een pan met een laagje water en wat zout op. Snij de andere helft van de knolselderij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Snij van de plakken julienne reepjes (als luciferstokjes). Of, rasp als je dat makkelijker vindt. Blancheer 1 minuut in kokend water en giet af in een vergiet. Spoel af met koud water en druk het vocht eruit.
  4. Snij de sjalot in ringen en bak in een goede klont (vegan) boter met wat zout en tijm langzaam zacht.
  5. Maak de remouladesaus. Hak de peterselie en bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de (vegan) mayonaise met de mosterd, (vegan) yoghurt, peterselie, bieslook en kappertjes. Breng goed op smaak met peper en zout, een kneepje citroensap en het suiker. Meng ca. de helft(!) van deze saus door de gekookte knolselderij en zet de rest in een bakje op tafel.
  6. Haal de aardappels uit de oven, draai de temperatuur terug naar 180 en bak de ciabatta ca. 6 minuten af.
  7. Schuif de sjalot opzij in de pan en bak de seitan kebab warm en een beetje knapperig.
  8. Was een paar blaadjes rucola en/of mosterdblad. Beleg de broodjes met wat rucola, remouladesaus, gebakken sjalot en seitan kebab. Serveer de selderijsalade en de gebakken aardappels en knolselderij erbij.