Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bumi pulled seitan met oranje bloemkool ‘steaks’, gebakken aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kebab met oranje bloemkool steaks gebakken aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappels
  • 1 stuks oranje bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • 150 gram spitskool
  • 2 pakje Pulled seitan Asian
  • 1 stuks lente-ui
  • 0.5 stuks rode peper
  • 1 bakje yoghurt
  • 1 stuks limoenrasp

In Huis

  • 4 el (milde) olie
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el rijstazijn witte wijnazijn
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • 2 el mayonaise
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met gezouten water, ze hoeven net niet onder te staan. Kook 5 minuten voor (vanaf dat het water kookt).
  3. Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng de (milde) olie en het citroensap, zout en peper in een kommetje. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer aan beide kanten in met het olie-citroenmengsel.
  4. Giet de aardappels af. Vet een ovenschaal in, stort de aardappels erin en besprenkel met flink olie, paprikapoeder, zout en peper.
  5. Rooster de aardappels en bloemkool 25-30 minuten in de oven.
  6. Doe de rijstazijn in een mengkom. Geen rijstazijn in huis? Meng dan de witte wijnazijn met suiker en klop tot de suiker is opgelost.
  7. Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg.
  8. Bak de pulled seitan goed knapperig in een pan met een scheutje olie.
  9. Maak het yoghurtsausje. Snij het wit en lichtgroene deel van de lente-ui fijn. Gebruik het donkergroene deel evt. voor garnering. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng het wit van de lente-ui en de rode peper met de yoghurt, mayonaise, rasp van de limoen, zout, peper en en scheutje olijfolie extra vierge.
  10. Serveer de pulled seitan met de aardappelen en bloemkool, garneer met de grofgesneden lente-ui, de ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.