Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bumi pulled seitan met bloemkool, krokante aardappeltjes en een frisse kokosyoghurtsaus

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Bumi pulled seitan met oranje bloemkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram bloemkool
  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 50 gram rode ui
  • 150 gram spitskool
  • 1 stuks lente-ui
  • 0.5 stuks rode peper
  • 150 ml (kokos)yoghurt
  • 1 stuks limoenrasp
  • 2 pakjes pulled seitan Asian

In Huis

  • olie om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, een kneepje citroensap, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
  4. Doe de rijstazijn in een mengkom. Geen rijstazijn in huis? Meng dan de witte wijnazijn met suiker en klop tot de suiker is opgelost.
  5. Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg.
  6. Maak het (kokos)yoghurtsausje. Snij de lente-ui en rode peper (zaadlijsten verwijderd) fijn. Meng met de (kokos)yoghurt, (vegan) mayonaise, rasp van de limoen, zout, peper en scheutje olijfolie extra vierge.
  7. Bak de pulled seitan goed knapperig in een pan met een scheutje olie. Serveer met de aardappeltjes, bloemkool, ingelegde ui en kool en het (kokos)yoghurtsausje.