BUMI pulled seitan gyros met aromatische basmatirijst en Portugese salade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 el citroensap
- 2 tl komijnzaadjes
- 300 gram basmatirijst
- 1.5 stuks komkommer
- 0.5 stuks groene puntpaprika
- 3 stuks pomodori tomaat
- 2 pakje BUMI pulled seitan
- 2 el muntblaadjes
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gedroogde oregano
- (Vegan) boter om te bakken
- 2 tl zout
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snipper een klein stukje van de rode ui goed fijn, zodat je ca. 2 el hebt (bij 4p). Maak in een slakom een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met gedroogde oregano, zout en peper. Laat de ui hier vast in marineren.
- Snipper de rest van de ui wat grover. Fruit in een steelpannetje in een goede klont (vegan) boter. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe. Bak de komijnzaadjes even mee. Voeg als de ui glazig is de rijst toe met een dubbele hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat afgedekt (liefst met behulp van een vlamverdeler) heel zachtjes in 10 minuten gaar en droog koken.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer en groene puntpaprika in kleine blokjes van maximaal(!) 1 cm. Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna net zo klein als de rest. De ingrediënten moeten echt klein gesneden worden, zo is het ’t lekkerst bij de rijst en bovendien op zijn Portugees 😊. Meng bij de dressing en check op zout.
- Bak de BUMI pulled seitan gyros in olie/boter bruin en knapperig. Breng op smaak met nog wat zout indien gewenst en een scheutje olijfolie extra vierge.
- Hak de muntblaadjes fijn en meng grotendeels door de salade. Garneer de pulled seitan met de rest.
- Serveer de pulled seitan met de rijst en salade.