Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bulgursalade met edamame bonen, courgette, komkommer, munt, feta en zonnebloempitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 30 Quinoasalade met verse tuinbonen courgette komkommer munt feta en zonnebloem citroen knoflookcrunch

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks komkommer
  • 0.75 zakje rucola

In Huis

  • 80 gram zonnebloempitten
  • 200 gram bulgur
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 400 gram edamame bonen
  • olie om te bakken
  • 15 gram munt
  • scheut olijfolie extra vierge
  • citroen naar smaak (mag uit flesje)
  • 100 gram feta
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de zonnebloempitten zachtjes in een droge koekenpan tot de pitten kleuren. Voeg wat zout toe en laat afkoelen op een bordje. Veeg de pan schoon voor de courgette.
  2. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Voeg kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en wat zout toe aan het water.
  3. Warm de edamame boontjes op in een steelpannetje in eigen vocht. Giet af.
  4. Snij de courgette in kleine blokjes van ca. 1 cm. Bak in wat olie in de eerder gebruikte koekenpan ca. 5 minuten op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren, maar nog wel stevig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Was of schil de komkommer, snij in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. Hak de rucola grof.
  6. Meng de courgette, boontjes, komkommer, munt en rucola door de bulgur. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  7. Brokkel de feta erover. Bestrooi met de zonnebloempitjes en serveer.