Bulgursalade met chioggia bieten, radijs en bleekselderij en feta
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g chioggia bieten
- 200 g bulgur
- 1 bosje(s) radijsjes
- 2 stengel(s) bleekselderij
- 2 takje(s) munt
- 1 takje(s) koriander
- 200 g feta
In Huis
- peper en zout
- 1 stuk(s) citroen
- 3 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Kook de bietjes in water met wat zout in ca. 50 minuten beetgaar. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Laat een beetje afkoelen.
- Snij de radijsje en bleekselderij in dunne plakjes. Snij de munt en koriander fijn. Pers de citroen uit.
- Laat de bietjes een beetje afkoelen en verwijder het schilletje. Snij door de helft en dan in dunne plakjes. Meng alle groenten door de bulgur.
- Meng de olijfolie met het sap van de citroen . Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Brokkel er de feta over. Bestrooi met de gehakte kruiden.
- Serveer met lekker brood en olijfolie om te deppen.