Bulgur met gekruide spruiten, lamsrookworst en yoghurt-harissasaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Spruiten
- 4 stuk(s) Lamsrookworst
- 1 stuk(s) Ui
- 2 cm Gember
- 1 stuk(s) Rode peper
In Huis
- 300 g Bulgur
- 200 ml Yoghurt
- 3 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Citroensap
- naar smaak Peper en zout
- 2 el Harissa
- om te bakken Olie
- 2 tl Komijnzaad
- 1 tl Korianderpoeder
Recept stappen
- Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de spruiten schoon en halveer. Doe in een pan met water en wat zout. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken tot beetgaar. Check tussendoor want de kooktijd is afhankelijk van de grootte van de spruiten.
- Bereid de lamsrookworsten volgens gebruiksaanwijzing.
- Maak de yoghurttahinsaus. Doe de yoghurt in een schaaltje. Knijp er 1/3 knoflook boven uit. Doe er een kneepje citroensap bij en breng op smaak met peper en zout. Roer door. Draai er dan met een theelepeltje de harissa door zodat je een swirl krijgt. Zet dit weg tot gebruik.
- Snipper de ui en pers 2/3 van de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan tot hij doorzichtig en gelig wordt. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg het komijnzaad, korianderpoeder en de rode peper toe en bak nog een minuut mee.
- Giet de spruiten af, laat goed uitlekken en schep door het uienmengsel. Meng de bulgur er door. Verdeel de lamsworsten (gesneden of ongesneden wat je wilt) over de schotel en besprenkel met een beetje yoghurtsaus.
- Serveer de rest van de saus ernaast.
- <br>Let op: de yoghurt zit wel in de Weekendkrat Extra.