Buitengewone hamburger op een bolletje met maiskolf en coeur de boeuf salade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Maiskolven
- 4 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
- 1 stuk(s) Ui
- 4 stuk(s) Hamburger
- 1 zakje(s) Rucola
In Huis
- 1 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 4 stuk(s) Hamburgerbrood
- naar smaak Mayonaise
- naar smaak Ketchup
- klontje(s) Boter
- naar smaak Zeezout
Recept stappen
- Zet een flinke pan water op voor de maiskolven.
- Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Snij vervolgens een stuk van de onderkant van de maiskolf af en halveer de maiskolf. Doe ze 5 tot 10 minuten in het kokende water
- Verwarm de oven voor op 180 graden om straks de bolletjes in op te piepen (circa 3 minuten) of snij ze open en bak ze even aan beide kanten in een grill pan.
- Snij de tomaten in mooie dunne plakken, bewaar 1 plak per persoon voor op het broodje en leg de rest dakpansgewijs op een mooi bord. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje), peper, zout en extra vierge olijfolie.
- Halveer de ui en snij in dunne ringen. Verwarm een koekenpan (zonder olie of boter). Bak hierin de buitengewone hamburgers goed gaar in circa 10 minuten. Haal ze uit de pan en wikkel in folie om warm te houden. Bak dan in het vet van de hamburgers (giet eventueel wat af als het te veel is) de uienringen mooi bruin.
- Was intussen de rucola. Beleg elk bolletje met een beetje mayo, de plak tomaat, de hamburger, de gebakken ui, een dot ketchup en als laatste de rucola.
- Serveer met de maiskolven en de tomatensla. Serveer bij de maiskolven indien gewenst een klontje boter en wat zeezout.