Buikspek met pompoenpuree, venkel en gekaramelliseerde pruimen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks flespompoen
- 2 stuks venkel
- 400 gram buikspek
- 4 stuks pruimen
In Huis
- olijfolie (besprenken)
- boter om in te bakken
- 1 el tijm
- 25 gram suiker
- 10 gram boter
- olijfolie extra vierge
- scheutje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de pompoen, snij in vieren en verwijder de pitten en draden met een lepel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de parten met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor ca. 25 minuten.
- Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van een 0.5 cm. Blancheer de plakken venkel ca. 4 minuten in kokend water met zout. Bak de venkelplakken enkele minuten in een koekenpan met boter en tijm.
- Verhit olie in een koekenpan. Bak het buikspek ca. 2 minuten op hoog vuur per kant bruin. Let op! bewaar het bakvet
- Halveer de pruimen en verwijder de pit. Verhit in het bakvet van het buikspek de suiker met de boter en karamelliseer de pruimen in ca. 5-8 minuten op matig vuur.
- Haal de pompoenen uit de oven. Doe een ovenhandschoen aan en lepel uit elke kwart het vruchtvlees. Stamp fijn met een stamper of staafmixer en roer er een goede scheut olijfolie extra vierge, flink peper en zout en een scheutje citroensap naar smaak doorheen.
- Serveer het buikspek met de puree, venkel en pruimen.