Bruschette met ricotta en bietjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Bieten
- 8 el Ricotta
- 4 stuk(s) Boterham
In Huis
- 1 tl Citroenrasp
- 2 tl Tijmblaadjes
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Balsamicoazijn
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Neem 3 of 4 stukken aluminiumfolie. Leg er de bieten op en bestrooi met wat tijm. Sprenkel er de olijfolie over. Leg in de oven en gaar in ca. 60 minuten.
- 2. Meng de ricotta met het citroenrasp en breng op smaak met wat peper en zout.
- 3. Rooster het brood. Schil het teentje knoflook en rasp er mee over het brood. Laat het brood afkoelen.
- 4. Haal de bietjes uit de oven en verwijder het schilletje. Snij de bietjes in hele kleine blokjes en besprenkel met balsamico. Bestrooi met peper en zout en meng goed.
- 5. Besmeer de bruschette met de ricotta en beleg met wat bietjes.
- <br>Tip: bestrooi eventueel met wat peterselie, koriander of munt.