Bruschetta met tomaten en tuinbonen en broccolisoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 2 stronken broccoli
- 2 tomaten
- 200 gram tuinbonen
- 0.5 pain au levain
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- om te bakken olie
- 600 ml groentebouillon
- eventueel room of crème fraîche
- olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak eerst de soep. Snipper de rode ui en de één teen knoflook fijn. Verwijder de hardere delen van de stronk en snij de broccoli in roosjes en de bruikbare delen van de stronk in stukjes. Verhit de olie in een grote soeppan. Bak hierin de ui en de knoflook zachtjes aan. Voeg de broccoliroosjes toe en roer even om. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken tot de broccoli goed gaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel wat room of crème fraîche toe en warm weer even door. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de tomaten in stukjes. Dop de tuinbonen door ze eerst uit de peul te halen. Blancheer ze heel kort in kokend water. Ze mogen niet echt gaar worden. Spoel even af onder koud water en verwijder het buitenste velletje.
- Snij een paar sneetjes van het pain au levain. Wrijf een teentje knoflook zachtjes over de sneetjes. Besprenkel met een paar druppels olijfolie extra vierge en bak in 6-8 minuten af in de oven. Draai de sneetjes halverwege om.
- Beleg de sneetjes met de tuinbonen en prak een beetje plat met een vork. Verdeel er de stukjes tomaat over en bestrooi met wat peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge. Serveer samen met de soep.