Bruschetta met tomaat, sla en gerookte mozzarella met broccoli-courgettesoep
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks courgette
- 1 stuks broccoli
- 4 stuks tomaat
- 4 plakken landbrood
- 1 bol gerookte mozzarella
- naar smaak babyleaf slamix
In Huis
- olie om te bakken
- 1 liter water
- 1 blokje (groente)bouillon
- 1 teentje knoflook
- 4 tl rode wijnazijn
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 tl suiker
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en snij de courgette in stukken. Snij roosjes van de broccoli en de stronk in kleine stukjes.
- Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui. Voeg na een paar minuten de broccoli en courgette toe. Bak mee en voeg na ca. 2 minuten de bouillon toe. Kook de groenten gaar in 12-15 minuten.
- Snij 1 plak van het brood p.p. en rooster in de oven voor 5-7 minuten. De tomaat komt er zo nog naast, dus hou wat ruimte vrij.
- Snij de tomaat in blokjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en schuif in de oven voor 5-8 minuten tot de tomaten warm zijn.
- Maak de dressing. Rasp de knoflook. Meng met de azijn en mosterd. Voeg de olijfolie extra vierge langzaam toe en klopt tot je een gebonden en lobbige dressing hebt. Breng op smaak met wat suiker, peper en zout. Snij de mozzarella in dunne plakjes.
- Pureer de soep grof, laat wat stukjes zitten en laat het vuur nog even aan. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
- Besprenkel het brood rijkelijk met olijfolie, beleg met de tomaat en de babyleaf sla, daarover de dressing en maak af met de plakjes mozzarella. Serveer bij de soep.