Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bruschetta met tomaat en peterselie

Vegetarisch, Voorgerecht, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Knoflook-peterselie worst van Brandt en Levie met aardappeltjes en sjieke snijbonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks volkoren zadenbrood
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 1 kleine teen knoflook (voor bij de tomaten)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook (voor de broodjes)
  • 6 el milde olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaatjes en snij deze in kwartjes (grote exemplaren nog kleiner). Verwijder indien nodig een deel van het vruchtvlees, als het anders te nat wordt.
  3. Snipper de witte ui heel fijn en pers de knoflook (let op: verwijder het groene loofje indien nodig). Voeg bij de tomaten en schep even om. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge.
  4. Snij het brood in dunne plakjes en leg op een rooster.
  5. Pers de knoflook en meng in een bakje met de milde olijfolie en zout en peper.
  6. Smeer de broodjes in met het olie-knoflook mengsel en rooster 5-7 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn.
  7. Hak de peterselie fijn (incl. de dunne steeltjes). Beleg de knoflookbroodjes met het tomatenmengsel en bestrooi met de vers gehakte peterselie.