Bruschetta met dubbel gedopte tuinbonen en citroenricotta v
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g gedopte tuinbonen
- 200 g ricotta
- 1 stuk(s) rustiek breekbrood
In Huis
- naar smaak peper en zout
- 1 stuk(s) citroenrasp
- 1 teentje(s) knoflook
- naar smaak olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Dop eerst de tuinbonen door ze uit de peul te halen. Blancheer ze in kokend water met wat zout heel kort (1/2 tot 1 minuut afhankelijk van de grootte van de bonen). Ze mogen niet echt gaar worden, dan worden ze veel te zacht. Dus check tussendoor. Spoel af onder de koude kraan.
- Verwijder het buitenste velletje want dit is een beetje bitter. Pak daarvoor een boontje tussen je vingertoppen en knijp het boontje uit z’n velletje. Als je het goed doet floept het boontje er gemakkelijk uit.
- Dop zo alle boontjes en je hebt dubbel gedopte boontjes.
- Meng ricotta met citroenrasp naar smaak en wat peper en zout.
- Rooster het brood voor de bruschette knapperig van buiten maar nog wel ietsje zacht van binnen. Wrijf het teentje knoflook zachtjes over het brood. Smeer ruimharige wat ricotta op het brood. Leg er wat tuinbonen op.
- Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met de olijfolie.