Bruschetta met cherrytomaatjes
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar, Voorgerecht, Lunch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 el(!) sjalot
- 500 gram cherrytomaatjes
- 4 sneetjes Pain au Levain brood
In Huis
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el (gedroogde) oregano
- 3 teentjes knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snipper 1 el sjalot (bij 4p) heel fijn en doe met de azijn in een slabak. Zet weg.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Snij de tomaatjes in kleine stukjes. Hak de oreganoblaadjes en helft(!) van de knoflook fijn. Doe met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper in een kom. Laat marineren.
- Snij 1 a 2 sneetjes brood per persoon. Rooster ca. 1,5 minuut per kant onder de grill tot goudbruin. Kneus de rest van de knoflook en wrijf over de warme sneetjes brood. Besprenkel met wat druppels olijfolie extra vierge en beleg met de gemarineerde tomaatjes.