Skip to main content

Broodje zeewierburger met gesmoorde chioggia bietjes en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g chioggia bieten
  • 4 bruin broodje
  • 4 zeewierburger
  • 4 el bieslook
  • 2 el kappertjes
  • 1 zakje waterkers

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml water
  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak balsamicoazijn
  • 1 el rode wijnazijn
  • om te serveren mayonaise
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg het water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in 10 minuten af.
  3. Bak de zeewierburgers op laag vuur in een beetje olie bruin en gaar.
  4. Hak de bieslook fijn. Voeg bij de bieten als die beetgaar zijn en maak op smaak met de rode wijnazijn, peper en zout. Voeg de kappertjes toe.
  5. Verwijder alleen de dikkere stelen van de waterkers. Bewaar wat blaadjes waterkers voor op de broodjes en maak de rest aan in een grote schaal met wat olijfolie extra vierge en balsamicoazijn (verhouding 3 op 1). Schep de bietjes op de waterkers.
  6. Serveer de burgers op de broodjes met wat mayonaise en blaadjes waterkers en eet de bieten en de waterkerssalade erbij.