Broodje zalmburger met snelle bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 15 stuks venkel
- 375 gram Nicola aardappelen
- 400 gram zalmstukjes
- 2 el dille
- 1.5 el bieslook
- 3 el(!) sjalot
- 1.5 pakje gekookte bieten
- 1 bakje yoghurt
- 4 stuks vegan brioche bol
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 0.75 tl honing
- 1.5 tl mosterd
- 0.75 teentje knoflook
- 1.5 el rode wijnazijn
- 0.75 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van een 0.5 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng beide in een mengkom met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min in de oven.
- Dep de zalm droog met keukenpapier. Doe de zalm in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en hak grof. Doe in een mengkom. Hak de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot. Voeg 2/3 van de dille, alle bieslook en sjalot bij de zalm, samen met de honing, mosterd, zout (0.5 tl bij 4p), en peper naar smaak. Meng goed en maak 1 burger pp. Laat even opstijven in de koelkast.
- Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Snij de bietjes in kleine blokjes. Meng de overgebleven dille samen met de dressing en de yoghurt door de bietjes.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 3-4 min per kant.
- Leg als de venkel en aardappelen bijna gaar zijn, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
- Beleg de broodjes met wat mayo naar smaak en de zalmburgers en serveer met de bietenborani en geroosterde venkel en aardappeltjes.