Broodje zalmburger
Vis
- Totale tijd minuten
![Zalmburger met dille en bieslook | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/wk-4-broodje-zalmburger-bietenborani-geroosterde-venkel-en-aardappeltjes.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=2dafd16857669b1e96c06115adf3719b)
Ingrediënten
In de box
- 400 gram zalm filets
- 3 el dille
- 4 stuks vegan briochebol
In Huis
- 4 el bieslook
- 2 el(!) sjalot
- 1 tl honing
- 2 tl mosterd
- olie om te bakken
- naar smaak mosterdblad
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de zalm droog met keukenpapier. Snij de filetjes in grove stukken. Doe de stukken in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en mix kort. Doe in een mengkom. Hak de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot. Voeg de dille, bieslook en sjalot bij de zalm, samen met de honing, mosterd, zout (0.5 tl bij 4p), en peper naar smaak. Meng goed en maak 1 burger pp. Laat even opstijven in de koelkast.
- Leg de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 3-4 min per kant.
- Beleg de broodjes met een beetje mosterdblad, mayo en de zalmburgers.