Pitabroodje vegan kebab met zuurkoolsalade en frietjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram wortelpeterselie
- 500 gram oranje bataat
- 500 gram Beemster Valery aardappelen
- 1 bakje mosterd- en venkelzaad
- 1 bak vatverse zuurkool
- 300 gram yacon (zwarte schil)
- 1 el dragon (fijngesneden)
- 80 ml sojacuisine
- 4 stuks pita broodjes
- 360 gram Vegan kebab
- 0.25 zakje veldsla
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el (milde) olie
- 6 el vegan mayonaise
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de wortelpeterselie en bataat. Was de aardappels. Snij in frietformaat. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Doe 4 el (bij 4p) (milde) olie in een klein afdekbaar steelpannetje. Bak het mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken (zorg dat ze niet verbranden!).
- Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang of helemaal niet. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
- Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
- Meng de vegan mayo met de sojacuisine en mosterd. Meng door de zuurkool en yacon.
- Leg de laatste 5 minuten de pita broodjes bij de frietjes of gebruik een broodrooster.
- Verwarm de vegan kebab in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
- Beleg de pitabroodjes met wat blaadjes veldsla, de kebab en een goede dot zuurkool. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.
- NB. In het bakje specerijen (4p) zit: 1 el venkelzaad en 2 tl mosterdzaad. In het 2p bakje zit de helft.