Broodje pulled oesterzwam op pain au levain brood met rucola, lente ui en ingelegde komkommer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram oesterzwammen
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks pain au levain bruin brood
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- naar smaak chilipoeder
- 1 teen knoflook
- 6 el witte wijnazijn
- 6 el water
- 2 el suiker
- naar smaak sesamzaadjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de olie, sojasaus en ketjap manis. Breng op smaak met chilipoeder naar smaak, zout en peper. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Scheur de oesterzwammen in repen. Voeg toe aan de marinade en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Maak de ingelegde komkommer. Zet een steelpannetje op met de wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Snij ondertussen de komkommer in pakjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de komkommer toe. Laat staan tot gebruik.
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
- Snij de lente ui in ringetjes.
- Beleg de sneetjes brood met de pulled oesterzwam, een handje rucola, ringetjes lente ui en ingelegde komkommer. Besprenkel naar smaak met sesamzaadjes. Serveer direct.