Broodje pulled chicken met ingelegde peen en gegrilde roodlof
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram regenboogpeen
- 1 stuks rode ui
- 4 stuks ciabatta broodjes
- 360 gram pulled chicken
- 2 kropjes roodlof
In Huis
- 5 stuks limoen
- 1 el bruine basterdsuiker
- 3 el rode wijnazijn
- olijfolie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de regenboogpeen en snij in dunne plakjes. Snij de rode ui in halve ringen. Meng door elkaar met peper en zout in een bak.
- Verwarm 150 ml (4p) water met de uitgeknepen limoen, basterdsuiker en rode wijnazijn. Laat de suiker oplossen. Giet het vocht warm over de wortel en ui heen, dek af en laat rustig marineren.
- Bak de ciabatta's 10 minuten in de oven.
- Bak de pulled chicken in een koekenpan op middelhoog vuur in wat olie tot deze goed warm is.
- Snij de roodlof in de lengte in tweeën en bestrijk met een beetje olijfolie. Grill de roodlof, ook de losgelaten bladeren, rustig in een grillpan.
- Vul de broodjes met de gegrilde roodlof, regenboogpeen, ui en de pulled chicken.
- Dit gerecht is lekker met BBQ-saus (ketchup, bruine basterdsuiker, worcestersaus, mosterd en azijn) of een sausje van yoghurt met chili.